vrijdag 24 april 2015

Tapas-achtig avondeten!

Volgende week zaterdag gaan we alweer op kamp met het jeugdwerk, dit doen we ieder jaar en is altijd een succes! We hebben dus 5 vermoeiende maar erg leuke dagen voor de boeg. 
Reden om alvast vooruit te werken en de vriezer een beetje leeg te maken en restjes weg te werken. Zo vond ik in de vriezer kipgehaktburgers, deze waren al licht gekruid. Maar ik zou Mattanja niet zijn als ik er niet een eigen twist aan zou geven!  
Ter plekke bedacht dat het een gehaktbrood(je) ging worden, het was maar 200 gram :) 

Ingrediënten
200 gr kipgehakt
3 tenen kloflook (fijngesneden)
2 sjalotjes (fijngesneden)
1 tl smoked paprika poeder
1 tl garam marsala
snufje gemalen koriander
snufje gemalen gember (verse is nóg lekker, maar dat had ik niet meer in huis)
1 á 2 el zonnebloemolie
1 ei
2 beschuiten of paneermeel

Benodigdheden
Ovenvast schaaltje (1p ovenschaaltje bijv.)
Koekenpan
Mengkom
Aluminiumfolie

Bereiding
Bekleed het ovenschaaltje alvast met aluminiumfolie. Verhit de zonnebloemolie en de kruiden in een koekenpan.De knoflook en de sjalotjes aanfruiten. Daarna alles in een mengkom doen en het gehakt, het ei en 1 beschuit/paneermeel toevoegen. Kneden tot alles goed gemengd is en het 2e beschuit/paneermeel toevoegen totdat het een mooie massa is. 
Doe alles in het ovenschaaltje en dek dit af met aluminiumfolie.
Zet het 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180
°C. 

Op woensdagmiddag liep ik op de markt in Naaldwijk en daar kocht ik bij de Turk allerlei verrukkelijke producten:
- turks brood
- 3 soorten hummus/spread
- garnalen met paprika


Samen met het kipgehaktbrood in stukjes werd dit een heerlijke tapas maaltijd!
Een frisse venkel/sla salade en zoete aardappel frietjes erbij en smullen maar! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten