Ingrediënten:
Olie en roomboter (ongezouten)
2 grote uien, grof gesneden
1 kg runderriblappen
3 takjes verse tijm
2 blaadjes laurier
2 winterpenen
1 flesje donker tafelbier (Trippel)
30 gr (Luikse) appel/perenstroop
1 snee wit brood
2 el grove mosterd
scheutje azijn
peper en zout
plak ontbijt- of kruidkoek
1 kg runderriblappen
3 takjes verse tijm
2 blaadjes laurier
2 winterpenen
1 flesje donker tafelbier (Trippel)
30 gr (Luikse) appel/perenstroop
1 snee wit brood
2 el grove mosterd
scheutje azijn
peper en zout
plak ontbijt- of kruidkoek
Bereiding:
- Verhit een grote braadpan en
doe er een beetje olie en boter in.
- Fruit de uien aan zonder ze
bruin te laten worden. Schep ze hierna over in de Crockpot®.
- Kruid het vlees met peper
en zout
- Bak het vlees in delen, zodra
het dichtgeschroeid en bruin is kan het in de Crockpot®.
- Schep het vlees bij de uien en
voeg thijm en laurier toe.
- Snijd de winterpenen in halve
rondjes en roerbak ze even in de bakresten van het vlees voordat je het in
de Crockpot® doet.
- Deglaceer de vleesresten met
het bier en breng het bier aan de kook.
- Voeg de stroop toe en roer
alles goed door elkaar.
- Voeg het vocht toe aan het
vlees in de Crockpot® en schep even
om.
- Besmeer het brood met de
mosterd en leg de boterham met de besmeerde zijde naar onderen op het
vlees.
- Zet de Crockpot® 7 uur op LOW en laat de
stoverij zacht worden, het vlees moet uit elkaar vallen.
- Doe na 6.5 uur de de deksel
schuin op de Crockpot® nadat je een
scheutje azijn hebt toegevoegd.
- Maak het af
met een verkruimelde plak ontbijt- of kruidkoek om het iets meer in te
dikken.
- Breng op smaak
met peper en zout.
Lekker met zelfgebakken friet, gekookte aardappelen, puree of rijst.
Ik had een koolhydraat-arme eter die avond, dus maakte ik behalve rijst ook
een groentepuree van pompoen en pastinaak, erg lekker!
(Pompoen en pastinaak in even grote stukken snijden, 15 á 20 min koken. Afgieten, beetje kookvocht bewaren. Stampen en met kookvocht de gewenste dikte geven. Eventueel een scheutje melk of room erbij en pureren met de staafmixer als je een gladde puree wilt. Breng op smaak met peper en zout en een koud klontje roomboter.)


Geen opmerkingen:
Een reactie posten