vrijdag 8 januari 2016

healthy bananabread!

Mijn versie van healthy bananabread!

Dit bananenbrood is heerlijk als ontbijt met een bakje yoghurt/kwark of als healthy snack bij een lekkere kop thee! Ik had al diverse recepten geprobeerd en daarvan nu mijn eigen mix gemaakt. Zelf vind ik hem erg geslaagd :) 

IngrediĆ«nten 
3 eieren
3 rijpe bananen
75 gr amandelmeel
75 gr speltmeel
100 gr ontpitte dadels
1 1/2 tl wijnsteenbakpoeder
1 tl kaneel
snufje zout

Er door heen:

30 gr grof gehakte (pecan)noten
30 gr rozijnen

Topping:
11 Ć” 12 pecannoten ter versiering

Kokosolie om de cakevorm in te vetten


Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden. 

Ontpit de dadels en zet ze weg in een schaaltje met warm water.
Doe de eieren en bananen in de blender/keukenmachine.
Vervolgens het amandelmeel en het speltmeel, wijnsteenbakpoeder, zout en kaneel.
Giet de dadels af en voeg dit toe aan de rest.


Alles goed mengen totdat het goed fijngemalen is en een glad beslag ontstaat.
Hak de noten grof en voeg deze samen met de rozijnen toe aan het beslag.

Giet alles in de cakevorm en leg in een leuk patroon de pecannoten bovenop.
Zet de cakevorm in de oven en bak je bananenbrood in 45 - 50 minuten af.


(Ik had 11 plakken gesneden, bevat per stuk 150 kcal)

Geniet ervan!! #omnomnom 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten