Ingrediënten
1 pak harde lasagnebladen
1 fles tomatenpassata
1 groot blikje tomatenpuree
1 grote zak Italiaanse roerbakgroente
2 á 3 teentjes knoflook
500 gram mager rundergehakt
Italiaanse of Mediteraanse kruiden
400 gram hüttenkäse
1 bol mozzarella (evt light)
geraspte parmezaansekaas (30+ kan voor een magere lasagne)
olie voor bakken/braden
optioneel: kookroom of crème fraîche, sambal
Voorbereiding
- Crockpot lichtjes invetten met olie
- Knoflook fijn snijden
- Mozzarella fijn snijden
- Evt Parmezaanse kaas raspen
- Meng in een kom de hüttekäse met de fijngesneden bol mozzarella en doe hier een beetje kruiden door
Kooktijd
1 uur op hoog en 5 uur op laag
Indien je verse lasagnebladen gebruikt:
Bereidingswijze
Verhit een klein beetje olie in een pan en fruit de knoflook aan. Zorg dat hij niet verbrand, dit geeft een bittere smaak. Doe het gehakt erbij, voeg ruimschoots kruiden toe en bak het gehakt rul. Eventueel voor een beetje pit in de saus, 1 á 2 theelepels sambal toevoegen.
Voeg de
Italiaanse roerbakgroente toe en roerbak alles tot het halfgaar is. Voeg de
hele fles tomatenpassata toe en het blikje tomatenpuree. Spoel de fles met een
klein laagje water om en voeg dit laatste ook toe aan de saus. Wil je de saus
iets romiger, dan kun je kookroom/crème fraîche toevoegen.
Nu ga je de
Crockpot vullen met laagjes. Eerst een dun laagje saus, daarop met wat pas en
breekwerk de lasagnebladen. Vervolgens een laagje kaasmengel en daarop weer
saus (normale laag dit keer). Herhaal dit ongeveer totdat je 3 lagen bladen
hebt en eindig met de saus. Strooi hierover ruim de kaas en sluit de Crockpot.
Als je hem
na de kooktijd nog een half uur zonder deksel op de warmhoudstand laat staan
dan gaat het overtollige vocht er nog uit en wordt hij nog iets steviger.
Belangrijk: niet openen tijdens slowcooken!Optie: voor het einde van de kooktijd met een mes langs de rand zodat de lasagne mooi los is.
Enjoy!

Voor hoeveel personen is dit recept?
BeantwoordenVerwijderen